Do you dare to ride the wave of change?

Gedachtegangen, Blogs en Schrijfsels

Do you dare to ride the wave of change?

Durf jij te zien dat de wereld verandert? Heb jij het lef om echt rond te kijken en te zien wat er gebeurt? Ben je gevoelig genoeg om de energie van verandering in de lucht te voelen hangen?

Als je met een bepaald oog kijkt, zie je natuurlijk alleen problemen, geweld en duistere dingen. Maar als je verder kijkt dan de chaos die ontstaat voor een revolutie, ruik je de verandering in de lucht, voel je de energie van verandering stijgen, kun je zien wat er gaat komen. Ben je bereid om op de golf van verandering te berijden?

Je kunt het duidelijk zien bij de kinderen onder de 30. Veel van hen zijn ‘anders’ en de groep groeit snel. Ze weten wat ze willen, meer dan ooit tevoren. Je kunt ze niet brengen om de oude manieren over te nemen. Ze passen zich niet aan op school. Ze komen steeds meer voor zichzelf op. Ze treden op in ‘The Voice Kids’ om pestkoppen een lesje te leren over hoe fout ze zijn. Ze spreken openlijk op tv over hun talenten als genezers, lezers en andere paranormale zaken. Ze weten dat er meer in deze wereld is, dat het een deel is van een universum en dat het geen ‘stand alone’ is. Ze zijn niet bang dat ‘anderen’ rondzweven in het universum, ze herinneren zich waar ze vandaan kwamen. Je kunt het overal zien, en bij zoveel kinderen, als je durft te kijken.

Het zijn niet de moeilijkste. Wij zijn. Wij zijn de generaties, 30 jaar en ouder, die vastzitten in oude denkpatronen, oude gewoonten, oude scenario’s. Vast in de angst die we in onze jeugd hebben geleerd of meegebracht toen we naar deze aarde kwamen. We houden niet van verandering en toch is de wereld tijdens ons leven meer dan ooit veranderd. We zijn bang. Zo bang voor het nieuwe. Zo bang voor onzekerheid. Zo bang voor het onbekende. We haten tegelijkertijd de oude manieren, we willen niet de manieren waarop de generaties vóór ons het deden, maar we zijn ook bang om ze los te laten.

We besteden niet veel aandacht aan de enorme hoeveelheid verandering die we de afgelopen 150 jaar hebben doorgemaakt. We doen alsof dat normaal is. Maar dat is het niet. Het is echt niet als je er goed naar durft te kijken.

We hebben duizenden jaren vogels zien vliegen en konden niet bedenken hoe we het als mensen moesten doen. Nu, in een tijdspanne van 100 jaar, gingen we vanaf de eerste poging tot duizenden mensen elke dag de lucht in. En we vragen ons nooit af hoe dat is gebeurd. De uitvinding van de computer en alles wat erachter zit, is een ander voorbeeld van een onverklaarbare sprong in ontwikkeling. Wat is de kracht daarachter? Hoe komt het dat we dat millennia lang niet hebben kunnen achterhalen en opeens wel? We hebben de arrogantie om de vooruitgang als ‘de onze’ te claimen, maar hoe weten we dat zeker?

We gingen duizenden jaren geleden van ‘lesgeven’ in het echte leven naar ‘boren’ op scholen ongeveer honderd jaar geleden en deden alsof dit de enige manier is waarop dat zou moeten gebeuren. Wij waren de dappere en gehoorzame kinderen die niet durfden te protesteren. De nieuwe generaties gooien ons in het gezicht dat het niet voor hen werkt, ze willen ontdekken, vrijheid hebben in hun leerproces, niet vechten tegen datgene waar ze niet goed in zijn, maar gedijen op hun talenten. Wij zijn degenen die blijven steken in oude manieren van denken. We kunnen de ideeën die ons door vorige generaties zijn opgedrongen, niet loslaten. Bang voor de verandering zou het van ons vragen om ze los te laten.

Bent u een ondernemer die durft te zien dat de wereld verandert en dat uw bedrijf geen andere overlevingskans heeft dan ermee te veranderen? Voel je dat de dingen nu anders moeten zijn dan ooit tevoren? En dat jij de katalysator bent? De verandering begint bij jou. Als je de nieuwe generaties wilt bijhouden, moet je de uitdaging aangaan en naar binnen gaan kijken. De nieuwe kinderen zullen door je heen zien als je je eigen innerlijke kracht, je sterke en zwakke punten niet vindt. Als je niet alle maskers afdoet die je opdoet om erin te passen. Als je niet ontdekt wie je echt bent, verstop je je diep in jezelf. Ze zullen je beter kennen dan je jezelf kent, voordat het eerste jaar dat ze voor je werken voorbij is.

Wees niet bang voor jezelf. Wees niet bang voor verandering. Verandering zal gebeuren, zelfs als je ertegen vecht. Je kunt je eigen voortgang vertragen, maar niet de voortgang van de aarde en het universum waarin we leven. Blijf niet achter. Een hele nieuwe, mooie, medelevende en liefdevolle wereld zal voor je opengaan als je naar binnen durft te kijken en op de golf van verandering te berijden …