Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Durf jij mee te drijven op de stroom van jouw persoonlijke ontwikkeling, of zwem je tegen de stroom in? Of misschien lig je wel stil? Zit jij lekker in je vel of ben je ver van jezelf afgeraakt? Wanneer je weet dat je hoogbegaafd bent en je hebt erkent dat dit is wat er met je aan de hand is, dan komt de vraag vanzelf: Hoe nu verder?

Dan worden vragen als Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Wat moet ik nu doen? vanzelf relevant en begint er een zoektocht. De zoektocht naar wie je werkelijk bent is eigenlijk het belangrijkste dat je kunt doen in het leven. Met deze zoektocht wil ik je helpen een start te maken. Al vele mensen hebben in mijn praktijk deze start gemaakt en tot mijn geluk kan en mag ik zeggen, meestal met zeer goede resultaten. Uiteraard hangt het resultaat af van je eigen wil en je doorzettingsvermogen om te veranderen. Als je niet wilt veranderen krijg je meer van hetzelfde. Als je iets anders wilt dan je altijd al had dan is er geen andere weg dan te veranderen. Vanuit spiritueel oogpunt gezien is dat een gegeven dat met stip op nummer één staat: Alles verandert, altijd.

Je kunt, over het algemeen, de wereld niet veranderen, alleen jezelf. En dat is al moeilijk genoeg. Als je uitgaat van het feit dat je een ziel bent dan is jezelf ontwikkelen het enige wat werkelijk zin heeft. Je laat immers alles achter wanneer je aan het einde van je leven komt, maar je zielsontwikkeling neem je met je mee. Daarmee wordt wat je hier op aarde doet, en hoe je je ontwikkelt, ineens belangrijk. Dan wordt wie je bent en hoe je je gedraagt en hoe je over dingen denkt ineens heel belangrijk.

Ik wens je heel veel succes met jouw zoektocht. Soms zal hij moeilijk zijn, maar er zullen ook vele mooie momenten zijn. Geniet van die momenten. Ze geven je energie voor als het even lastig is.