Voorbereiden op een hypnose sessie

Hypnose sessies, Coaching en Counseling

Hoe kan je voorbereiden op een hypnose sessie?

Wanneer je deel gaat nemen aan een hypnose sessie, of dat nu een groepssessie is of individueel, dan zou je alvast wat voorbereidingen kunnen treffen. Hierdoor help je jezelf om meer profijt te halen uit de sessie. Het helpt je om makkelijker en dieper in hypnose te geraken en geeft het universum aan wat je graag zou zien gebeuren. Er zijn verschillende gebieden waar je al vast aan zou kunnen werken:

Intentie vooraf bepalen

Begin vooraf met het alvast uitzetten van jouw intentie. Wat is je bedoeling met betrekking tot de bijeenkomst? Hoe wil je je graag voelen?
Het nadenken over je intentie creëert de energie waar je naar toe wilt tijdens de sessie. Je laat je hogere zelf, je gidsen enzovoort alvast weten waarom je dit gaat doen en wat je verwachtingen zijn.
Hou je intenties reëel en tegelijkertijd gefocust. Onthoud wel goed dat je niet altijd krijgt wat je wilt, maar wel wat er nodig is op dat moment.

Eten en drinken

Ben je een echte koffie drinker? Wat zou kunnen helpen is om in de aanloop naar de sessie iets minder of even geen koffie te drinken, zodat je je wanneer je mediteert of meedoet met de regressie en de oefeningen beter kunt concentreren en focussen. Koffie maakt in veel gevallen het hoofd iets drukker waardoor het vaak een grotere uitdaging is het ‘stemmetje in je hoofd’ stil te krijgen. Dat geldt niet voor iedereen natuurlijk, maar het kan helpen.
Hetzelfde geldt overigens voor zwarte thee. Echte kruidenthee is geen probleem.

Wat ook kan helpen is om van tevoren minder tot geen vlees te eten. Om vlees te verwerken moet het lichaam hard werken en dat vraagt veel energie.

Gebruik 24 uur van te voren geen alcohol of drugs (inclusief wiet, hash en paddo’s). Alcohol en drugs kunnen de energiedoorstroming van de hersenen verminderen waardoor het een grotere uitdaging kan zijn ‘in’ de meditatie en regressies te komen.

Vragen die je jouw hogere zelf wil stellen

Begin met het opschrijven van ongeveer 3 belangrijke vragen. Iets meer of minder is geen probleem. Naast de vragen die we tijdens de regressies stellen kan er wellicht ook antwoord komen op deze vragen.

Visualisatie oefenen

Misschien doe jij dit al op regelmatige basis, maar je zou kunnen oefenen met visualiseren in de periode tot aan de sessie. Je kan jezelf oefenen door rustig te gaan liggen of zitten (of in meditatie te gaan) en, met je ogen dicht, in detail te gaan denken aan gewone situaties, zoals: hoe ziet je keuken er uit? Probeer dan de details te ‘zien’ zoals waar je koelkast staat en wat er in je kastjes ligt etc… Probeer daarin alle zintuigen mee te nemen. Zien, voelen (raak in gedachten dingen aan), horen, ruiken en proeven. Ruiken is voor sommige mensen heel moeilijk. Accepteer het gewoon wanneer dat niet lukt.

Oefen daarna ook eens met situaties die je wat minder vaak tegenkomt, zoals de supermarkt, een pretpark etc, etc. Het is de bedoeling dat je het probeert te zien vanuit je eigen perspectief, alsof je ogen open zijn, en dat je bijvoorbeeld ook naar je voeten kijkt om te zien wat voor kleding je aan hebt in je visualisatie. Dit helpt je nog beter te worden in het visualiseren/waarnemen in de regressies.

Andere manieren van waarnemen

Er zijn natuurlijk ook andere manieren van waarnemen. Zo is er ook het helder weten, helder voelen en helder horen. Zie jij geen ‘plaatjes’ in je hoofd, dan kan het zomaar zijn dat je het gewoon weet, voelt of hoort… Dus ‘zie’ je niets, kijk dan naar hoe jij wel waarneemt. Alle vormen van waarnemen zijn goed natuurlijk. Het belangrijkste is dat je bewust bent van jouw manier van waarnemen…

Type denkers

Er zijn in grote lijnen 3 soorten ‘denkers’. Sommigen van ons gebruiken voornamelijk hun linkerhersenhelft, anderen hun rechterhersenhelft en er zijn er ook die beiden evenredig gebruiken.
De linkerhersenhelft-denkers, degenen die gericht zijn op ‘analytisch denken’, kunnen soms wat meer uitdaging hebben bij het doen van meditatie- en regressie oefeningen. Ook gecombineerde-denkers kunnen dit zo ervaren. Ben jij een wat meer linkerhersenhelft-denker dan kan je wellicht wat oefenen om je ervaring van een sessie wat intenser te maken.

Niets moet…

Mocht je het moeilijk vinden om te stoppen met koffie, vlees en alcohol, geen probleem. Doe wat je kan en laat het los. Het zijn tips, geen harde vereisten. Jouw hogere zelf en gidsen zullen ongetwijfeld hun uiterste best doen hun boodschap over te brengen.