Channeling met Iris over hoogbegaafdheid

Channelingen

Channeling met Iris over hoogbegaafdheid

Iris vertelt:

Hoogbegaafdheid is een mate van ontwikkelingsniveau. Wanneer je vertrouwen hebt in je gevoel dat er meer is na dit leven en dat je andere levens hebt gehad voor je hier kwam dan weet je dat een Ziel zich ontwikkeld, dat hij groeit.

Vanuit aards perspectief gezien zit er een lijn in je ontwikkeling, in de groei van je bewustzijn. wanneer we deze lijn verdelen in stukken, in segmenten, dan is hoogbegaafdheid een segment op deze lijn. Je groeit er in en je groeit er weer uit, omdat je verder groeit.

Vanuit Universeel perspectief is je groei minder lineair. Je groeit met horten en stoten zoals een klein kind dat ook doet. Je staat op, je valt, en staat weer op. Je groeit, valt terug, groeit weer. En dat op allerlei vlakken.

Jullie scholen proberen van de groei een lineaire lijn te maken. En omdat jullie groeisysteem niet zo in elkaar zit, werkt het niet, en heeft het in het verleden ook niet gewerkt, al wilden jullie dat graag geloven.

Hoogbegaafdheid is een vorm van energie, jouw energie, die zich voortdurend uitbreid. Die in de uitbreiding nieuwe ervaringen opdoet, nieuwe informatie toebedeeld krijgt. Van je ervaringen kun je heel veel leren. Zodra je leert om je leven als een ketting van ervaringen te zien in plaats van als iets wat je overkomt, een wolk waar je inzit en niet uitkomt, kun je controle nemen over je ervaringen, en dus je leven.

Zodra je zelf de controle over je leven neemt in plaats van het op je af te laten komen, verandert je leven, veranderen je ervaringen, krijg je informatie die daarvoor niet voor je beschikbaar was.

Vrijwel alle ‘bekende’ hoogbegaafden die nog zichtbaar zijn in jullie geschiedenis namen het leven als Ziel serieus. Kwamen weer in contact met datgene wat door jullie nu ‘en masse’ wordt genegeerd.
In plaats van voor jezelf te denken volg je de massa die het spirituele, de natuurlijke loop der dingen, negeert.

Ze doen dat uit angst. Een angst die eeuwenlang gecreëerd en uitgedragen is.

Nu, op dit moment, is het belangrijk om bij jezelf naar binnen te gaan en te vertrouwen op je eigen waarden. Ontdek hoe jij erover denkt wanneer niemand het gek zou vinden, alles er zou mogen zijn.

Heb jij al eens het gevoel gehad dat je niet alleen was?
Waarom twijfel je aan dat gevoel? Daarmee neem je je eigen gevoel niet serieus. Is dat gezond? Helpt het je? Als jij je eigen gevoel niet vertrouwd, wie moet het dan wel doen?

De angst om op je eigen gevoel te vertrouwen is in de loop der eeuwen aangeleerd en heeft grote vormen aangenomen. Maar angst is energie. Het is als een wolk die rond je waart en die zich om je heen vouwt als de mist. Je kunt op elk moment besluiten een paar stappen vooruit te zetten zodat je uit de wolk raakt, zoals soms ook ineens de mist is verdwenen wanneer je auto rijdt en de wolk waar je in reed verlaat.

Ineens is alles weer helder, kun je alles weer zien, weet je weer wat moet doen. Wanneer je uit je angst stapt, beseft dat het een energiewolk is waar je uit kan stappen, dan ligt ineens de wereld weer open. Kan je de wereld ineens anders bekijken.

Je kunt weer contact zoeken met je eigen gevoel. En iedere keer als de angst je als een wolk lijkt te omringen en je niet kunt vertrouwen op je eigen gevoel stap je er uit, besluit je dat je je eigen gevoel niet voor niets hebt en verlegt je focus naar de gedachte dat je vertrouwt op wat je voelt.

Ook als je denkt dat je gevoel fout zit is dit meestal het gevolg van je gevoel niet werkelijk vertrouwen. Als je omstandigheden zou bestuderen zou je tot de ontdekking komen dat wanneer je ‘fout’ zat dit komt doordat je ‘hoofd’ zich er mee bemoeid heeft en je niet je echte allereerste gevoel gevolgd bent.

Leer weer contact te krijgen met dat allereerste moment, dat allereerste gevoel. Die informatie komt namelijk van een ander deel van je Ziel. Het deel dat veel meer inzicht en overzicht heeft, en jou boodschappen stuurt in de vorm van gevoelens, ingevingen, gedachten die nieuw voor je zijn, plotselinge inzichten enz.

Je krijgt veel meer informatie dan je denkt. Je moet alleen weer leren luisteren.

Hoogbegaafden zijn zo ver ontwikkeld dat ze die informatie kunnen ontvangen, interpreteren en gebruiken. Het enige wat hen in de weg staat is de gevormde overtuiging dat het allemaal onzin zou zijn. Dat is aangeleerd.

Wanneer je je dat realiseert, werkelijk tot je door laat dringen, dan kun je het geleerde laten voor wat het is. Stoppen met deze overtuiging te voeden met steeds dezelfde gedachte en terugkeren naar de basis. Hoe denk ik er zelf over? Wat heb ik in de afgelopen jaren ervaren? Durf ik dat serieus te nemen?

Wie ben ik eigenlijk?

 

As always with Love,
Iris and Esther-Marieke.
7 november 2016